Greşeala

Postat pe 8 aprilie 2013. Autor: Cristi Suciu. Categorie: 03. Proza
Comentariile sunt închise pentru Greşeala

Simțea transpirația curgându-i pe tâmplă, ca o  ca o unsoare care ustură. În urechea ei stângă, Bizonu’ horcăia neinteligibil, presându-i capul între burdihanul său imens şi bord.
Afară era o liniște de mormânt. Urechea presată strâns de cap îi alimenta auzul doar cu sunete înfundate, năclăite. Nu se putea mişca şi fire de păr negru, gros, de pe burta umflată a bărbatului se încăpăţânau să îşi vâre cârlionţii libidinoşi în ochiul ei.
Mai jos, putea să vadă cu colţul ochiului scula bleagă, încă belită pe jumătate, privind-o cu ochiul ei fără pleoape. Pete de roşu închis pe pielea pământîie. Sânge? Al ei? Nu putea spune. Nu o durea nimic. Bizonu’ tăcu brusc. Era complet imobilizată. Nu găsi putere nici să ţipe, nici să să se teamă. Îi era indiferent.
Îşi aminti fotografic râsul slinos al Bizonului conducând plin de el BMW-ul cu numere nemţeşti. Râdeau amândoi şi vorbeau aproape serios că ar putea să o ducă cu el în Germania. La anul.
Nu îl credea dar, pentru orice eventualitate, nu refuză când acesta o îmbie șmecherește:
  – Hai fă, nu lăsa o muie să stea între tine şi viitorul tău.
La cei cincizecişiopt de ani ai săi îl vedea încercând să ţină pasul cu cei de vârsta ei, să pară tânăr.
Neutră, îi desfăcu nu fără oarecare dificultate cureaua şi, după ce o scoase la aer, începu să i-o frece lent. Încă putea să dea înapoi. Analiza opţiunile. Îşi zise că nu avea mare lucru de pierdut şi că o muie în plus nu mai conta oricum. Făcuse destulă degeaba până acum, şi între garaje şi în scări de blocuri.
Revedea cu ochii minţii burta aia umflată şi plină de păr. Sub ea, capul roz al pulii Bizonului, încotoşmănat bine în piele de culoarea lutului, o chema mut. Se aplecă şi  o belind-o luă în gură prohabul sărat şi grăsuliu. Simţi geamătul lui şi concomitent cu el palma grea apăsându-i decis ceafa.
Apoi nu-şi mai putu aminti  nimic. Se trezi în poziția asta, cu capul strivit de burta Bizonului şi analizând cu colţul ochiului pete de sânge uscat de pe o pulă moartă. Ce mai priveliște or să aibă cei de la Descarcerare!… Îşi propuse ca pe viitor să n-o  mai sugă niciunuia în care are un volan în mână.
“Nu lăsa o muie să stea între tine şi viaţă“ îşi spuse ea cu gândul să ţină minte asta şi apoi îşi pierdu iar cunoştinţa.

Comments are closed.